Falco Güldenpfennig

Falco Güldenpfennig, Kristdemokrat. Bloggar om det som sker inom politiken i Borås.

Första spadtaget vid Trandaredsgården

Kategori: Allmänt

I Borås pågår en översyn av förskolorna. I Stadsdel Öster har översynen resulterat i ett antal byggprojekt. Som ordförande för Lokalförsörjningsnämnden hade jag förra onsdagen nöjet att få delta vid första spadtaget på tre nya avdelningar vid Trandaredsgården. Bland de andra byggprojekten som märks i Stadsdel Öster finns även en omfattande byggnation av Milstensgården, samt översyn av Myråsskolan och Kransmossens förskola.
 
Spadtaget vid Trandaredsgården resulterade i en artikel i torsdagens Borås Tidning. Tyvärr, innehöll artikeln en hel del felaktigheter. Därför vill jag i korthet beskriva vad byggnationen egentligen kommer mynna ut i;
 
 
Anläggningen som byggs ut heter förstås Trandaredsgården och inte Trandaredskolan. Förskolan byggs på med tre avdelningar samt ett kök. När det är färdigställt kommer det finnas plats för totalt 100 barn (20 per avdelning).
 
Bygget ingår i en treårig satsning på att byta ut ett antal moduler, dessa lokaler är inte nödvändigtvis dåliga men den "nya" lagen (Plan- och Bygglagen) föreskriver att dessa inte får stå på plats längre än 10 år.
 
Tillbyggnaden beräknas vara färdig i januari 2015.